LIVE

Nestle ვეგანური KitKat-ის წარმოებას იწყებს

26 აგვ 202211:55
3 წუთის საკითხავი
clock clock 440
Nestle ვეგანური KitKat-ის წარმოებას იწყებს

Nestle, შვეიცარიული კვების გიგანტი, უშვებს KitKat V-ს, მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული შოკოლადის ფილას მცენარეულ ვერსიას. ის ევროპის 15 ქვეყანაში გაიყიდება, მათ შორის დიდ ბრიტანეთში.

Bloomberg News-ის ინფორმაციით, კლასიკური KitKat-ისგან განსხვავებით, ვეგანური ვერსია იყენებს ბრინჯზე დაფუძნებულ ფორმულას, როგორც რძის შემცვლელს. ეს არის ვეგანური ალტერნატივის ერთ-ერთი უმსხვილესი გაშვება მთავარი საკონდიტრო ნაწარმის ბრენდისთვის და მის განვითარებას ორი წელი დასჭირდა.

“10-დან ოთხი მომხმარებელი ამბობს, რომ დაინტერესებულია გადავიდეს მცენარეულ დიეტაზე. ეს შეიძლება იყოს მნიშვნელოვანი ბაზარი საკონდიტრო მრეწველობაში”, - თქვა კორინ გაბლერმა, Nestle-ის ევროპის საკონდიტრო წარმოების ხელმძღვანელმა. 

ვეგანური შოკოლადის ბაზარი ამჟამად $533 მილიონად არის შეფასებული და მოსალოდნელია, რომ 10 წელიწადში გაორმაგდება და $1,4 მილიარდს მიაღწევს.

შოკოლადის ალტერნატივების ძიება თავდაპირველად პატარა კომპანიებმა დაიწყეს და ახლა დიდი ბრენდები მიჰყვებიან მათ.

შვეიცარიული შოკოლადის კომპანია Lindt & Spruengli ყიდის რძეზე დაფუძნებულ შვრიის ფილებს თავისი Hello ეტიკეტით. Mars-მა წარადგინა თავისი Bounty, Topic და Galaxy ბარების ვეგანური ვერსიები, ხოლო Cadbury, რომელიც ეკუთვნის Mondelez International-ს, გასულ წელს გამოუშვა მცენარეთა ბარი, რომელიც წარმოდგენილია Dairy Milk-ის ვეგანურ ვერსიად.

თუმცა იყო გარკვეული წარუმატებლობები და ბრიტანეთის უმსხვილესმა სასურსათო მწარმოებელმა Tesco-მ ცოტა ხნის წინ შეწყვიტა Mars-ისგან Galaxy-ის შოკოლადის ფილების ვეგანური ვერსიის გაყიდვა მარკირების შესახებ დავის გამო.

ახალი პროდუქტის გაშვება შეიძლება წარუმატებელი იყოს. წარსულში Nestle-მ აღმოაჩინა, რომ მისი Milkybar Wowsomes, რომელიც შეიცავს 30%-ით ნაკლებ შაქარს, თაროებიდან მოიხსნა სუსტი მოთხოვნის გამო.

თუმცა, Nestle დიდ იმედებს ამყარებს KitKat V-ზე. მიუხედავად იმისა, რომ წარმოება განვითარდა იორკში, ინგლისში, Nestle-ს შოკოლადის ინოვაციური ცენტრის ცენტრში, ძირითადი წარმოება განხორციელდება ჰამბურგში, გერმანიაში, სადაც დიდი საწარმოო სიმძლავრეა.

KitKat V სავარაუდოდ უფრო ძვირი ეღირება, ვიდრე ჩვეულებრივი ვერსია. Nestle-ს თქმით, ეს იმიტომ ხდება, რომ წარმოება უფრო ძვირია, უფრო ძვირ ინგრედიენტებს შეიცავს და მკაცრი ზომების გატარების აუცილებლობას მოითხოვს, რათა არ დარჩეს რძის პროდუქტების კვალი საწარმოო ხაზებზე.

Nestle-ს საკონდიტრო ტექნოლოგიების ცენტრის ხელმძღვანელის, ლუიზა ბარეტის თქმით, კომპანიამ გამოსცადა რძის ალტერნატივები, მათ შორის შვრია, სოიო და ნუში, სანამ არ დააკმაყოფილებდა ბრინჯზე დაფუძნებულ ფორმულას სწორი კრემისებური ტექსტურისთვის.

Bloomberg-ის ორიგინალური სტატიის ავტორი: კატი ლინსელი